הכרה בנכות מול משרד הביטחון
הכרה בנכות מול משרד הביטחון
שירתתם בצה"ל או במערכת הביטחון ונפגעתם בגוף או בנפש? כנראה שמגיעים לכם פיצויים כספיים ובמקרים רבים גם זכויות נוספות. על מנת לממש את הזכויות הללו אתם צריכים לקבל הכרה בנכות מטעם משרד הביטחון, ולשם כך אתם צריכים עורך דין המתמחה בתחום.
משרד עורכי דין יוסף שאבי מתמחה בהגשת תביעות לארף השיקום במשרד הביטחון לטובת הכרה בנכות ומלווה אתכם לאורך כל הדרך.
מה אומר החוק?
חוק הנכים (תגמולים ושיקום) תשי"ט-1959 מגדיר בצורה מדויקת מי זכאי לקבל תגמולים ושיקום מבין אלה שנפגעו במהלך שירותם הצבאי או שירותם במערכת הביטחון. על פי החוק, שחל על חיילים בסדיר, במילואים ובקבע, על חיילים משוחררים, על עובדי המוסד והשב"כ, על שוטרים, סוהרים ועל המשרתים במשמר הגבול. על פי החוק מי שעל פי קביעת הוועדה הרפואית הוכר כבעל נכות של 10% ומעלה – זכאי לקבל תגמולים על פי הקריטריונים המוגדרים בצורה ברורה בחוק עצמו. על מנת להיות מוכר כנכה צה"ל יש להגיש תביעה למשרד הביטחון. תביעה זו נבחנת על ידי הרשויות, ואם היא מאושרת – התובע מזומן לוועדה רפואית. הוועדה הרפואית בודקת את מצבו הפיזי ו/או הנפשי של התובע ומחליטה אם להכיר בו כנכה ואם כן – איזה אחוזי נכות לקבוע לו.
חשוב לציין, כי הגשת תביעה שמטרתה הכרה בנכות מול משרד הביטחון יכולה להתבצע מרגע קרות המקרה ועד שלוש שנים מיום השחרור משירות חובה (במקרה של שירות בקבע – עד שלוש שנים מרגע קרות המקרה). למרות זאת, כאשר מדובר בחבלה רשומה, כזאת שמתועדת במסמכים בתיק הרפואי – ניתן להגיש את התביעה גם אחרי חלוף המועד המצוין בחוק. למרות זאת, על מנת שלא להפסיד זכויות – מומלץ מאוד לעמוד בזמנים ולהגיש את התביעה בהקדם האפשרי.
קבעו לכם אחוזי נכות נמוכים מאלה שאתם חושבים שמגיעים לכם? אתם יכולים להגיש ערעור.
את כל המהלכים האלה מול משרד הביטחון, לרבות הגשת התביעה הראשונית וכמובן הערעור, חשוב מאוד לבצע בליווי עורך דין המתמחה בהגשת תביעות למשרד הביטחון. רק בליווי עורך דין מומחה תוכלו להיות בטוחים שהתביעה מנוסחת כראוי וכוללת את כל הראיות והמסמכים הדרושים על מנת למנוע סחבת מיותרת. גם במקרה של ערעור על החלטת הוועדה הרפואית חשוב מאוד לעשות זאת בליווי עורך דין צמוד, על מנת להביא את כל הטענות הנכונות ולמקסם את האפשרות שהערעור יתקבל.
קחו בחשבון –
תהליך הגשת תביעה להכרה בנכות מול משרד הביטחון לוקח זמן. הרבה זמן. ראשית – איסוף החומרים והראיות צריך להיות מאוד מדויק ולכן יחלוף לא מעט זמן עד הגשת התביעה עצמה. לאחר הגשת התביעה מתחיל הליך בירור על ידי קצין התגמולים במשרד הביטחון, אשר יכול לפנות למוסדות או לאנשים רלוונטיים על מנת לקבל חומרים בעניינכם. הוא גם רשאי לדרוש שתמציאו לו מסמכים נוספים ויכול לזמן אתכם לבדיקה רפואית על ידי רופא מטעמו. אם אגף השיקום יחליט כי אתם זכאים להכרה בנכות – תזומנו לוועדה רפואית אשר תקבע את אחוזי הנכות.
מכיוון שמדובר בתהליך ארוך שיכול להיות גם מייגע, חשוב מאוד שתהיו מלווים בעורך דין המתמחה בתחום של הגשת תביעות נגד משרד הביטחון ושיש לו הצלחות קודמות רבות בתחום.
רוצים מידע נוסף אוודת אופן הגשת תביעת נכות או ייעוץ משפטי לטובת מיצוי הזכויות המגיעות לכם? אתם מוזמנים להגיע לפגישת ייעוץ אישית עם עורך דין יוסף שאבי המתמחה בהגשת תביעות מול אגף השיקום במשרד הביטחון.